Familiezondagen: “Pelgrims van hoop”

Dit schooljaar organiseren we in de Emmaüsparochie Familiezondagen. Op deze zondagen nodigen we niet alleen kinderen en hun ouders uit, maar ook koorleden, kerkgangers, parochienieuws-bezorgers, kortom iedereen! Een dag om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, samen te lunchen, ons geloof te delen en te bidden. Wees welkom!

Op deze familiezondagen sluiten we aan het thema van het Jubeljaar: “Pelgrims van hoop”. We gaan dit doen aan de hand van de parabels en gelijkenissen uit de Bijbel. Jezus gebruikte deze verhalen met alledaagse, herkenbare situaties om zijn toehoorders een diepere boodschap mee te geven. De parabels hebben vaak een bijzondere wending en stralen iets uit van de hoop op Gods genade.

De eerste Familiezondag is op zondag 13 oktober. De dag begint om 11.00 uur met een gezinsviering waarbij kinderkoor OpMaat zingt. Daarna is een gezamenlijke lunch in het Trefcentrum. Om 12.45 uur begint het programma waarbij gezinnen zich voorbereiden op het sacrament van de Eucharistie – de Eerste Heilige Communie – of op het sacrament van het Heilig Vormsel. Tegelijkertijd zijn er activiteiten voor alle andere kinderen en volwassenen. Rond 14.00 uur is de Familiezondag afgelopen.

Neem voor meer info contact met ons op [familie@emmaus-uithoorn.nl].

Pastoor Marco, Ingeborg Destellirer, Bart van de Rotten, Leonie van Ittersum