Verlies maakt deel uit van ons leven. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de dood van iemand die je lief is. Wie met zo’n verlies geconfron­teerd wordt staat voor de moeilijke taak daarmee verder te leven. Of je wilt of niet, je moet op weg in het ‘land van het verlies’, waar je de weg niet kent en waar alle oriëntatiepunten ontbreken.

Van januari tot en met mei 2019 organiseert de Raad van Kerken Uithoorn – De Kwakel vijf bijeenkomsten voor mensen die het afgelopen jaar een dierbare verloren hebben. Het kan hierbij gaan om een partner, ouder of kind. Het doel van de Rouwgroep is om ervaringen te delen en herkenning te vinden bij lotgenoten. Binnen de groep is ruimte om alles wat je tegenkomt bij het verdergaan na het verlies van je dierbare te bespreken. Veel mensen ervaren het meedoen aan zo’n rouwgroep als helend: “Het is fijn om te ervaren hoe anderen met hun verdriet omgaan. Dit geeft steun, inzicht en soms ook richting aan mijn eigen rouwproces.”

Of u gelovig bent of lid van een kerkgenootschap maakt hierbij niet uit. Interesse?  Dan bent u van harte welkom op onze informatiemiddag:

woensdag 12 december 2018 om 14.00 uur

in de Schutse, De Mérodelaan 1 te Uithoorn.

De bijeenkomsten staan onder leiding van Elly van Rooden, catechiste van de Rooms Katholieke parochies Uithoorn, De Kwakel, Kudelstaart, Nes aan de Amstel en Aalsmeer en dominee Joep Dubbink van de Protestantse Gemeente te Uithoorn.

Voor vragen en meer informatie:

Joep Dubbink           0297 – 26 82 12     j.dubbink@pkn-uithoorn.nl

Elly van Rooden       0252 – 51 75 92      pmmvanrooden@hetnet.nl