Kinderwoorddiensten tot aan Pasen

Woensdag 22 februari was het Aswoensdag, het begin van de 40-dagentijd. In deze periode tot aan Pasen is er elke zondag een kinderwoorddienst. Behalve op zondag 12 maart als er een Gezinsviering is met het kinderkoor Opmaat.

Met de kinderwoorddiensten bereiden we ons samen met de kinderen voor op Pasen. We lezen hetzelfde evangelie als de volwassenen in de kerk en leggen daarna uit wat Jezus ons wil vertellen, wat hij aan ons wil vragen. Om het verhaal nog beter te kunnen begrijpen, zullen we elke keer iets knutselen of een kleurplaat kleuren.

Ook plaatsen we een grote kaars in de kerk, waar we elke week een afbeelding op plakken die verwijst naar het evangelie van die zondag.

Thuis kunnen de kinderen met hun ouders het 40-dagenpad [] volgen: elke dag een challenge om een stapje dichter bij God te komen en iets goeds te doen voor andere mensen.

Komen jullie op zondag ook naar de kerk? We zien jullie graag!

Jessica, Ingeborg, Jolanda, Ranjitha, Désirée, Bart en Leonie