Iedereen, jong en oud, is van harte welkom om in de openlucht de viering bij de Mariagrot mee te maken. Echt een belevenis!

We zullen vanuit verschillende parochies komen: De Nes, De Kwakel, Aalsmeer, Kudelstaart en Uithoorn. Daarnaast is natuurlijk iedereen welkom, waar u ook vandaan komt. Het is nog vakantietijd, dus we hopen dat ook gezinnen met kinderen zich bij ons aansluiten.

Het PROGRAMMA ziet er ongeveer zo uit:

  • 11 uur eucharistieviering bij de grot waarin pastoor Marco voorgaat
  • 12 uur lunch (zelf meebrengen) koffie/thee verkrijgbaar
  • 15 uur rozenkransgebed waarbij mensen vanuit de5 parochies De Kwakel, De Nes, Kudelstaart, Aalsmeer en Uithoorn om beurten zullen voorbidden.

Met de FIETS:

– vertrek vanuit de Burght 10.00 uur

– vertrek vanuit de Kwakel 10.15 uur

Zo rond 10.20u arriveren we dan bij de brug van Vrouwenakker, daar kunnen de eventuele fietsers vanuit de Nes, Kudelstaart en Aalsmeer zich aansluiten, zodat we als één groep naar de grot kunnen gaan.

Met de AUTO:

Diegenen die niet op de fiets komen, kunnen misschien zelf onderling vervoer regelen.

Voor de automobilisten, het adres is:

Parochie Joh. Geboorte, Noordeinde 28, 2435AG Zevenhoven.

Met OV:

Er rijdt ook een bus 147 naar Alphen, die stopt vlakbij de kerk.

Het zou toch geweldig zijn als er vanuit alle 5 parochies mensen deelnemen aan deze bedevaart.

Hopelijk tot ziens op 15 augustus bij de Mariagrot!

 

Marlies van der Lelij tel. 0297 567848

Na maanden voorbereiding was het dan zover. Op zondag 26 mei mochten 18 kinderen hun Eerste H. Communie doen.

Daar zijn wij ontzettend dankbaar voor! Een dank aan de kinderen, aan de ouders en de catechisten en vrijwilligers die tot deze fantastische dag hebben bijgedragen!

Dank aan alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze FANTASTISCHE dag!

In het trefcentrum werden de liedjes ingestudeerd met bijbehorende bewegingen. Tussendoor waren er spellen en opdrachten. Er was een quiz met vragenals “Wie is de moeder van Kaïn en Abel?” en “Welke vogel stuurde Noach weg om opzoek te gaan naar land?”. Kinderen moesten zoveel mogelijk dingen verzinnen waar ze dankbaar voor waren. Later op de middag was er nog een actief spel met paarden, ridders en prinsen. Aan het eind van de middag waren alle tien de liedjes aangeleerd en was het tijd om in de kerk zelf te oefenen. Jelle, de pianist van OpMaat, was nu ook aanwezig om enkele liedjes te begeleiden.

Veel mensen waren speciaal voor deze viering gekomen om de kinderen te horen zingen. Duidelijk was te zien met hoeveel

enthousiasme en energie de kinderen hadden geoefend onder de bezielende leiding van Ron, Irene, Arianne, Amy en Marije. Er werd mooi gezongen en de bewegingen werden goed meegedaan. Pastor Marco legde met zijn eigen vakantiegeld uit wat er precies werd bedoeld met het evangelie over de weduwe die haar laatste centen in de offerschaal wierp. De viering eindigde met 1000 dingen om dankbaar voor te zijn. Dit werd door de kerk beaamt met een daverend applaus. Tijdens de viering werd een collecte gehouden voor de stichting 22Q11 die zich inzet voor meer onderzoek naar deze ziekte.

Laten we Jezus vragen, “met Zijn genade en Zijn vergeving,” altijd om onze kerk te beschermen die “als een moeder, is heilig”, maar is ook “vol met zondige kinderen, zoals wij.” Dit was het gebed van paus Franciscus op de ochtendmis in het Casa Santa Marta. De Heilige Vader dacht na over de lezingen van de dag en concentreerde zich op de woorden van Jezus: “haar vele zonden zijn vergeven; want zij heeft grote liefde getoond. “